Achtergrond:

Quinta Buma (1953) , dochter van beeldhouwster / schilder Lidi van Mourik Broekman en Just Buma, arts en fotograaf in zijn vrije tijd). Beide ouders waren schrijf-en reislustig.

pa en ma buma

"We groeiden op in een groot gezin met veel grapjes, muziek, klei, vrienden, gevoel, dieren en liefde. Als de geit ziek was, lag zij onder de vleugel in de woonkamer om weer beter te worden. De krielkipjes sliepen het liefst op de gipsen koppen van mijn moeder in de bijkeuken. We gingen met 3 van ons op het paard door de bossen, of ingespannen met een kar op pad. We werden gestimuleerd om er uit te halen wat er in ons zat, zónder dwang en mét liefde. Ik heb dan ook heel veel aan mijn beide ouders te danken en ik verveel me nooit...

lidi door quinta getekend in 1986

Op schilderles bij Floor Oskam, in de Millingerwaard, zat mijn moeder als model urenlang (ongekend) stil, zodat ik de kans kreeg haar eens goed te observeren. Dit portret van haar maakte ik in 1986.

just buma portret van quinta

Mijn vader en ik luisterden graag naar muziek. Met zijn krantje iedere week aan mijn tafel, kon ik hem in alle rust schilderen. Dat waren fijne en intensieve uren. (olieverf op linnen ± 1984)

Na MMS de PA gevolgd. Na een aantal jaren te hebben geweven (opgeleid bij Maria de Swaaf) en geschilderd (workshops en cursussen gedaan, en zelfstudie, kwam ik in 1988 op de fotovakschool terecht. Van 1989 t/m eind 2019 werkte ik als zelfstandig fotograaf (werk in opdracht) en nu maak ik nog vrij werk waar ik mee exposeer. Foto's, tekeningen en schilderijen.

fotogalerie>>

Gedichten/foto's/tekeningen/podesi-bundeltje "Een vliegende kraai wordt soms wat nat" 5e herziene uitgave, gesigneerd en genummerd 50 exemplarenis uitverkocht.

 

ex libris

ex libris

 

okt en nov 2015 expositie in Stadsschouwburg Nijmegen, samen met moeder Lidi en broers.

expo schouwburg nijmegen