Ook voor ansichtkaarten "op maat" zoals:

 • fotokaarten van kleinere dorpen, nieuwe stadsdelen,

 • bedrijven,

 • kunstenaars en

 • visitekaartjes en

 • mailings en nog veel meer...

Ook vindt u op QBcards.nl :

 • een nieuwe serie "tegoedbonkaarten"

 • kunstkaarten

 • 4-daagsekaarten

 • kleine bloemen- en cadeaukaartjes

Er zijn op dit moment kaarten van de volgende steden uit voorraad leverbaar:

 • Arnhem,

 • Amersfoort,

 • Deventer,

 • 's-Hertogenbosch,

 • Kampen,

 • Nijmegen,

 • Maastricht,

 • de Vestingdriehoek: (Gorinchem, Woudrichem en Slot Loevestein),

 • Zutphen en

 • Zwolle

Heeft u een winkel en wilt u een van onze series in uw assortiment opnemen, stuur ons een mailtje met uw bedrijfsgegevens en wij sturen u het betreffende complete overzicht van de stadskaarten.

Wat u niet vindt en wel zoekt kunnen wij wellicht óók maken!

Stuur ons een mailtje voor een offerte op maat, u krijgt dan ansichtkaarten van uw dorp, stad bedrijf etc... zoals u die wilt hebben, incl aangepaste teksten op voor- en achterkant.

   
 

 

quinta buma logo

Sinds 1 januari 2020 ben ik gestopt met mijn bedrijf. Uiteraard zal ik nooit stilzitten maar mijn focus gaat meer naar vrij fotowerk en ook schilder- en tekenwerk. Heeft u een prangende fotovraag, schroom niet me te benaderen! Liefst via mijn mailadres quintabuma[at]gmail.com.

Als ik u zelf niet kan helpen weet ik bevriende collega's die u verder van dienst kunnen zijn, ook voor de productie van ansichtkaarten.

Sinds 1990 gaf ik ansichtkaarten en kunstkaarten uit in eigen beheer, de laatste jaren stond er informatie op de website www.qbcards.nl. Die site zal eind 2020 niet meer in de lucht zijn.

waarmee het allemaal begon.. De foto van de Waalbrug in de schemering met de kapotte lantaarn.

Waarmee het allemaal begon.. De foto van de Waalbrug in 1989 in de schemering met de kapotte lantaarn. Eerst maakte ik er een poster van maar daarna ontdekte ik in de winkels de behoefte aan nieuwe ansichtkaarten. Zo ontstond de uitgeverij 'QBcards' als onderdeel van Quinta Buma Fotografie. Ik dacht met mijn kaarten naamsbekendheid te krijgen voor fotografieopdrachten maar het werd een aparte tak van sport.
Dit was de eerste uit een serietje van 5 kaarten. (Toen nog met een breed zwart kader). Daarna volgden honderden uitgaves, ook van andere steden maakte ik fotos en verzorgde lay-out en drukwerk tot in 2019.
Ook maakte ik kaarten voor bedrijven, hotels, restaurants, musea, kunstenaars etc.

Ik heb dit werk altijd met plezier gedaan, mede omdat ik altijd op pad ging met mooi fotoweer naar fotogenieke plaatsen in Nederland. Het contact met de klanten was ook altijd leuk en afwisselend, en er zijn blijvende vriendschappen uit ontstaan. Kortom, ik was dan altijd eigenlijk op vakantie. Ook toen de uitgeverij eenmaal rolde ging ik tussen het bezoeken van de winkeliers door met fotograferen. Ik sjouwde wat af met zware dozen en met mijn camera vaak bungelend aan mn nek. Velen ontvingen mij hartelijk met een kop koffie achter in hun kantoortje of achter de balie, tussen hun drukke werkzaamheden door toch tijd vindend voor een personlijk gesprek. In ieder stadje een schatje!

Soms duurde het even voor ik de perfecte plaat schoot, magisch licht op herfstbomen tussen een onverwachte regenbui door, druipend van de regen maar altijd kwam ik weer blij thuis na een leuke dag.

zwolle

Of op een mooie winterdag met Bach in de auto op weg naar Zutphen door een bevroren landschap voor wat winterfoto's.

zutphen ansichtkaart

Bijna dood door rondvliegend vuurwerk met een paraplu boven mijn hoofd tegen de vonken stond ik op een pier in de IJssel, bijna op dezelfde plek maar tijdens koninginnendag. Achter mij een geschrokken club eenden die bij mij dekking zochten. Ik was ook klaar om in het water te springen in noodgeval.

In Nijmegen stond ik wat veiliger en heb ik hier heel veel mooie foto's kunnen maken gezegend als ik ben om om de hoek te wonen van de iconen van de stad! Ik kookte en loerde uit mijn keukenraam of er een mooie avondlucht aan kwam. Ik heb heel wat maaltjes koud laten worden maar de zaken gaan voor het maaltje.
Ik had een uitgebreid archief waar graag uit geput werd door VVV, Gemeente en Provincie.

nijmegen vuurwerk waalbrug

Deventer was ook een prachtige stad waar ik graag kwam zoals in andere hanzesteden. Hier een kaart met een verzonnen postzegel erop. Ik maakte jarenlang ook postzegels voor de winkeliers via de mogelijkheid van postnl om persoonlijke postzegels te maken. Zowel de winkelier als ikzelf verdiende daar niks aan maar het ging om de attentie. Een paar luckybirds kochten hele velletjes en hebben nu collectors items in huis. (Vooral van Nijmegen en de 4daagse) Door het maken van de zegels kwam het idee er maar een op een kaart te zetten. Het waren ip de ansichtkaarten altijd verzonnen zegels die niet bestonden.

deventer waag

Ach zo kan ik nog wel even doorgaan. Het maakt nu onderdeel uit van de (of mijn ) geschiedenis.


© Quinta Buma